Els Nutrients

Els nutrients són les substàncies aprofitables dels aliments, o allò que aporta l’aliment per dir-ho d’altra manera, i que són aprofitades per les cèl·lules aportant a l’organisme materials, energia i regulant-ne les funcions. Hi ha nutrients complexos, com ara les proteïnes, que estan formades per aminoàcids, i d’altres de senzills com la glucosa. En els nutrients complexos, l’organisme trenca els enllaços que uneixen les molècules entre si per descompondre-les i poder absorbir els nutrients. Els nutrients són les proteïnes, els glúcids, els lípids (o greixos), les sals minerals, les vitamines i l’aigua. (http://ca.wikipedia.org/wiki/Nutrient)

 

Per al treball que vos he demanat, ací teniu el document que vos he donat en paper: Nutrient

Si voleu fer-ho per ordinador, podeu demanar-me el document en word al meu correu.

Recordeu que heu de grapar les fitxes pel costat, així que deixeu algo de marge.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Notificarme los nuevos comentarios por correo electrónico. Tambien puedes suscribirte sin comentar.