La “flauta de Pan”

Mite de la “flauta de pan”

      Conta la llegenda que el “Dios Pan” (el déu del ramat i el pasturatge en la mitologia grega), baixant de la muntanya, es va trobar amb una nimfa d’aigua dolça anomenada “Siringa”. Es va enamorar d’ella immediatament i volia agarrar-la per a emportar-se-la amb ell. Però abans de fer-la presonera, va aconseguir escapar fins el riu. Siringa va nedar per a demanar ajuda a les seves germanes les nimfes, les quals, commogudes per la historia que els va contar, la van convertir en un canyar. Quan el Déu va arribar a aquell lloc, sols va poder abraçar les canyes engronsades pel vent. Aquell soroll li va agradar tant que decidí construir amb elles, un nou instrument musical.

      En record de la nimfa, el “Dios Pan” va tallar les canyes en trossos desiguals, els va col·locar paral·lelament i els va unir amb cordes. Així va crear la “Siringa”, també anomenada “Zampoña” o “Flauta de pan”.

    Si cliqueu damunt de la foto de la nimfa, escoltareu una musiqueta molt agradable tocada amb aquest instrument.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de 3 - VENT, DIDÀCTICS, INSTRUMENTS, V. MADERA i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La “flauta de Pan”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notificarme los nuevos comentarios por correo electrónico. Tambien puedes suscribirte sin comentar.